Menu extra

Zwanger en Fit

Fit blijven tijdens de zwangerschap en een goed herstel daarna

Het Fyon Zwanger en Fit programma is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die tijdens de zwangerschap fit willen blijven en daarna goed willen herstellen. Tijdens Zwanger en Fit wordt gewerkt aan conditie, behoud van fitheid, een sterke romp (core) en stabiliteit van het bekken, bewustwording en daarna herstel van de bekkenbodemspieren.

Preventief karakter

Naast het werken aan de conditie, fitheid, etc. kunnen tijdens Zwanger en Fit ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) gesignaleerd worden. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter.

Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum.

Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing).

Gerichte stabilisatie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 prepartum blijken effectief ter preventie van zwangerschapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven een afname van klachten.

Onze lessen zijn gebaseerd op de NVFB-cursus ZwangerFit, maar aangevuld met meer hedendaagse trainingsvormen zoals Bootcamp en HIT (High Intensity Training). Zo ontstaat er een functionele total body workout, specifiek gericht op het zwangere of herstellende lichaam. 

"Als bekkenfysiotherapeut ben ik in staat mensen goed te adviseren omtrent hun klachten rondom het bekkengebied. Het is geweldig te merken dat ik mensen met de juiste uitleg en training hun gewenste kwaliteit in het dagelijks leven terug kan geven.
Het is bewezen effectief dat praktijklessen. training en een juiste uitleg van meerwaarde zijn gedurende de zwangerschap."

Monique van de Straat, bekkenfysiotherapeut bij Fyon

Wanneer starten met Zwanger en Fit?

Deelname kan vanaf elk moment in de zwangerschap tot aan het moment dat je kindje 4 jaar wordt. Starten na de bevalling wordt aangeraden vanaf 4-6 weken na de geboorte van je kindje, Deze termijn is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder hoe de bevalling verlopen is. 

Deelname start altijd met een persoonlijke intake waarbij gekeken wordt naar je persoonlijke behoeften en verwachtingen, afgezet tegen je belastbaarheid niveau.

Theorie

Bij Zwanger en Fit staat het actief bewegen op de voorgrond, waarbij basisinformatie over o.a. bekken en bekkenbodem tijdens de lessen worden verteld. Indien er vanuit de groep meer behoefte is aan informatie over bijvoorbeeld de zwangerschap, de bevalling, kraambed en de eerste weken na de bevalling, kan er in overleg een theorieles ingepland worden. Deze lessen worden apart berekend (€ 10 per les) en buiten de praktijklessen om aangeboden.

Kosten en vergoeding

De Zwanger en Fit-lessen worden soms (voor een deel) vergoed door de zorgverzekeraar. Indien dit niet het geval is, kun je meedoen door een Fyon Sportabonnement af te sluiten. Heeft u een Livio Plus pas dan ontvangt u 10% korting.

Lesrooster

We bieden diverse lessen binnen het Zwanger en Fit-programma. De Zwanger en Fit-lessen zijn in principe geschikt voor alle dames, omdat de intensiteit per persoon aangepast kan worden. Heb je helemaal geen klachten, ben je redelijk fit en/of heb je ervaring met sporten, dan kun je ook meedoen aan de bootcamp.

Dag Locatie Les
Dinsdag 19:00 - 20:00u Ootmarsum ZwangerFit
Dinsdag 20:00 - 21:00u Ootmarsum MamaFit

Meer informatie of aanmelden

Heb je behoefte aan meer informatie over de Fyon Zwanger en Fit lessen, of wil je je aanmelden voor de lessen? Neem gerust contact met ons op

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.