BOR(G) – Bewegen Op Recept (Geesteren)

Meer regie over uw eigen lichaam

Veel volwassenen ontwikkelen door een ongezonde leefstijl overgewicht allerlei chronische aandoeningen, zoals een te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, slecht slapen, overgewicht, depressie, etc. Sporten is vaak een goed medicijn om deze klachten te verminderen, maar vaak kan men zich daar moeilijk toe zetten. Daarom is er nu Bewegen Op Recept (Geesteren), afgekort BOR(G). Een multidisciplinaire aanpak om de samenwerking tussen gezondheidszorg en sport zo simpel en efficiënt mogelijk te realiseren.

Samenwerking Fyon en Huisartsenpraktijk Geesteren

BOR(G) is een initiatief van de fysiotherapeuten van Fyon en de huisartsen van Huisartsenpraktijk Geesteren om mensen in beweging te laten komen. Een verwijzing van een gezondheidsprofessional (huisarts, fysiotherapeut, psycholoog of anderszins) én een op de persoonlijke situatie aangepast beweegprogramma kan net het laatste zetje zijn om volwassenen te motiveren. Zo krijgt men weer meer regie over het eigen lichaam.

Beweegrecept

Een verwijzing met een recept is voor de gezondheidszorg een bekend fenomeen. Je meldt je met jouw klachten bij de huisarts en krijgt een passend recept voor de behandeling. Bij BOR(G) ga je met dit recept van de huisarts niet naar de apotheek, maar naar Fyon. Voor dit recept geldt net als voor velen dat het alléén helpt als je de kuur van 12x sporten helemaal afmaakt. In de praktijk zien we dat de meeste mensen na deze kuur de smaak te pakken hebben en zelf doorgaan met bewegen.

Aangepast beweegaanbod

Voor 'Bewegen op Recept' hebben we speciale groepen die niet te groot zijn, waardoor de begeleiders alle deelnemers goed kunnen ondersteunen en iedereen zich snel thuis kan voelen in de groep. De groepen kunnen bij Fyon zijn, maar ook bij andere sportverenigingen in Geesteren. Denk daarbij aan voetbalbalvereniging STEVO, volleybalvereniging Tornado en wandelgroep Vitaal Geesteren. Fitness- en conditietraining, Tai Chi, Smovey Walking en RCSO (Ritmische conditie en spieropbouw) worden vanuit Fyon georganiseerd.

Trainingstijden

Onze BOR(G) groepen zijn iedere dinsdag van 09:30-10:30 uur.

Meer informatie

Wil je meer informatie over BOR(G) Bewegen op Recept? Neem dan contact met ons op. Voor een beweegrecept kun je terecht bij Huisartsenpraktijk Geesteren.

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.