Menu extra

Yoga

Leer je lichaam en ademhaling beter beheersen

Bij Fyon bieden we op een aantal locaties Yoga-lessen aan. Zo kunt u in Glanerbrug en Boekelo meedoen aan Hatha Yoga en wordt in Geesteren PowerYoga gegeven.

Yoga bij Fyon

Lees hieronder meer over de verschillen door één van de namen aan te klikken. 

Hatha Yoga (Glanerbrug en Boekelo)

Wil je graag wekelijks Hatha Yoga beoefenen in een kleine groep? Wil je leren je lichaam en ademhaling beter te beheersen? Dan zijn de nieuwe yogalessen bij Fyon geschikt voor jou! 

Tijdens de les van een uur kom je in contact met je kracht en souplesse en met je zwakte, je stroefheid en beperkingen. Je ontdekt waar de adem voelbaar is in het lichaam en hoe zich dat weerspiegelt in je gevoelens en gedachten. Je leert je lichaam te ontspannen en soepeler en sterker te maken en je adem ruimer en vrijer te maken om hem later te leren beheersen. 

Elke les omvat een volledige, afgeronde serie van staande, zittende en liggendeoefeningen die zowel dynamisch als statisch worden uitgevoerd en waarbij alle bewegingsmogelijkheden van het lichaam worden benut. De oefeningen en houdingen werken diep door op de lichaamsstructuren en organen en brengen rust in het denken. De les eindigt met een – veelal liggende – ontspanningsoefening. De lessen worden gegeven door Melitta, gediplomeerd yogadocent en gecertificeerd ademtherapeut.

Lesrooster Hatha Yoga

Benieuwd of Hatha Yoga iets voor jou is? Kom het proberen! De lessen worden gegeven op:

  • Dinsdag van 18:00-19:00 uur aan de Esmarkelaan 203 in Glanerbrug
  • Woendag van 10:00-11:00uur bij Fyon Boekelo

Aanmelden voor de lessen kan via het secretariaat: telefonisch (053-700 0000) of per e-mail: c.wildenborg@fyon.nl. Bij aanmelding graag aangeven op welke locatie en wanneer je mee wil doen.

Yoga-docent: Melitta van den Burg

Yoga bij Fyon wordt gegeven door Melitta van den Burg. Zij heeft de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd als leerling van Jos Plenckers. Daarna heeft ze een groot aantal jaren lesgegeven aan uiteenlopende doelgroepen. Het lesgeven is naar de achtergrond verschoven toen Melitta een commerciële functie aanvaardde; wel ben is ze altijd yoga blijven beoefenen. In 2015 kreeg ze de kans zichzelf opnieuw te richten op yoga en bijbehorende specialisaties. Naast een extra opleidingsjaar bij Saswitha heeft ze zich gespecialiseerd in Ayurvedische massage en ademtherapie. Ze heeft zich verdiept in yoga als ondersteuning bij de behandeling van psychotrauma. In Melitta’s lessen staan tevredenheid bij de yogabeoefening en vertrouwen in het eigen lichaam centraal.  

Melitta van den Burg is:

  • Gediplomeerd yogadocent 
  • Gecertificeerd Ayurvedisch masseur
  • Gecertificeerd ademtherapeut

Melitta yoga zwYoga web

Power Yoga (Geesteren)

Power Yoga is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga en is geschikt voor mensen die zich juist met het lichamelijke deel van yoga bezig willen houden en minder met het geestelijke/religieuze deel. lessen ligt de nadruk op het uitvoeren van yoga-oefeningen in plaats van bijvoorbeeld de meditatie. Power Yoga is dus voor de sportieve yogi onder ons!

Lesrooster Power Yoga

Power Yoga wordt gegeven in Geesteren, op locatie de Lutkeberg. De lessen vinden plaats op:

  • Woensdag van 17:30 - 18:30 uur
  • Woensdag van 18:45 - 19:45 uur
  • Zondag van 10:45 - 11:45 uur

Kosten

U kunt aan deze groepsles meedoen als u een Fyon sportabonnement hebt. 

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.