Skip to main content

Tarieven en vergoedingen

Ontdek wat uw behandeling of training kost

Fyon heeft als onderdeel van Top Health Groep (THG) contracten met alle zorgverzekeraars. Deze zijn afgesloten onder de naam Top Health Groep.

Bij Fyon kun je terecht voor fysiotherapie en ergotherapie en ook voor beweeg- en leefstijlprogramma’s die op preventie zijn gericht (Gezond Bewegen). Sommige therapieën en behandelingen worden (deels) vanuit de basisverzekering vergoed, voor andere is een aanvullende verzekering nodig. Vaak geldt dan een maximum aantal behandelingen per jaar; de voorwaarden zijn per verzekering/verzekeraar verschillend. Heb je geen aanvullende verzekering en/of krijg je meer behandelingen dan door de verzekeraar wordt vergoed? Dan ontvang je van ons een factuur. De tarieven per behandeling vind je hieronder.

Tarieven en vergoedingen fysiotherapie

Fysiotherapie wordt slechts in bepaalde gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor kinderen tot 18 jaar en mensen met een bepaalde chronische aandoening. In de meeste gevallen is voor fysiotherapie en ook de gespecialiseerde vormen van fysiotherapie een aanvullende verzekering nodig. 

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen van fysiotherapie en oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor geldt geen eigen risico. Zo nodig kan de behandelaar bij de zorgverzekeraar maximaal 9 extra behandelingen aanvragen. Zijn 18 behandelingen nog niet voldoende, dan kan een aanvullende verzekering van een van de ouders uitkomst bieden.

Chronische aandoeningen bij kinderen

Voor kinderen met een aandoening die voorkomt op de lijst met chronische aandoeningen geldt geen maximum aantal behandelingen. In dit geval wordt fysiotherapie volledig vergoed.

Fysiotherapie voor volwassenen

Fysiotherapie voor mensen van 18 jaar en ouder valt in de meeste gevallen niet onder de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is daarom aan te raden voor wie vaker en/of terugkomende klachten heeft. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt uit een aanvullende verzekering verschilt per verzekeraar/polis.

Uitzonderingen

In sommige gevallen wordt fysiotherapie wél vanuit de basisverzekering vergoed:

  • Mensen met een aandoening op de lijst met chronische aandoeningen: vergoeding door basisverzekering vanaf de 21e behandeling en verrekening met eigen risico. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening en/of een aanvullende verzekering.
  • Fysiotherapie tijdens verblijf in het ziekenhuis: vergoeding door basisverzekering. Eigen risico: ja.
  • (Bekken)fysiotherapie bij urineverlies: eenmalige vergoeding van 9 behandelingen uit de basisverzekering. Eigen risico: ja.
  • Fysiotherapie bij knie- of heupartrose: eenmalig maximaal 12 behandelingen oefentherapie in 12 maanden. Eigen risico: ja.
  • Fysiotherapie bij etalagebenen: maximaal 37 behandelingen per jaar. Eigen risico: ja
  • Fysiotherapie bij COPD: vergoeding is afhankelijk van de ernst van de klachten en varieert van max. 5 (eenmalig) voor categorie A klachten tot max. 70 in het eerste jaar en daarna max. 52 per jaar (voor categorie C en D). Bij de vergoeding van COPD-behandeling geldt een eigen risico voor de basisverzekering. Lees meer over de vergoeding van fysiotherapie bij COPD.

Tarieven fysiotherapie 2023

Ben je niet aanvullend verzekerd of heb je meer behandelingen nodig dan worden vergoed door je zorgverzekeraar? Dan ontvang je van ons een factuur gebaseerd op de volgende tarieven:

Behandeling fysiotherapie € 43,50
Behandeling kinderfysiotherapie € 62,50
Behandeling manuele therapie € 62,50
Behandeling oedeemtherapie € 62,50
Behandeling bekkenfysiotherapie € 62,50
Behandeling geriatrie fysiotherapie € 62,50
Behandeling psychosomatische fysiotherapie € 62,50
Sportmassage (per kwartier) € 12,00
Uitgebreide behandeling (complexe en/of meervoudige zorgvragen) € 60,75
Telefonisch consult € 25,00
Screening € 22,50
Screening, intake en onderzoek € 75,00
Intake en onderzoek na verwijzing € 62,50
Consult fysiotherapeutisch onderzoek € 72,50
Toeslag voor thuisbehandeling € 25,00
Inrichtingstoeslag € 10,37
Instructie/overleg kinderfysiotherapie met ouders/verzorgers € 53,93
Rapportages aan derden € 105,00
Niet nagekomen afspraak  € 35,00
Versterkte verband- en hulpmiddelen Vraag het secretariaat
Tarieven en vergoedingen ergotherapie

Ergotherapie is gericht op het behouden van zoveel mogelijk zelfredzaamheid voor mensen met een beperking, ziekte of ouderdom.

Ergotherapie - basisverzekering en eigen risico

De basisverzekering vergoedt maximaal 10 uur ergotherapie per jaar. Bij volwassenen (vanaf 18 jaar) vallen die onder het verplichte eigen risico. Dat geldt niet voor kinderen tot 18 jaar; in dat geval wordt het eigen risico van de ouders niet belast.

Ergotherapie - aanvullende verzekering

Zijn er meer dan 10 behandelingen nodig? Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden extra behandelingen voor ergotherapie. Dit verschilt per aanbieder en polis. Bij vergoeding vanuit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Tarieven ergotherapie 2023

Heb je meer behandelingen nodig dan de zorgverzekeraar vergoedt? Dan ontvang je van ons een factuur gebaseerd op de volgende tarieven:

Behandeling ergotherapie (per uur) € 90,00      
Behandeling ergotherapie aan huis  € 122,50      
Screening  € 22,50      
Screening, intake en onderzoek € 110,00      
Intake en onderzoek na verwijzing € 90,00      
Consult ergotherapeutisch onderzoek € 90,00      
Instructie/overleg ergotherapie met ouders/verzorgers € 90,00      
Tarieven en vergoedingen alternatieve zorg
Behandeling cranio sacraal therapie, 1/2 uur € 50,00
Behandeling cranio sacraal therapie, 1 uur € 90,00
Behandeling haptotherapie, 1/2 uur € 50,00
Behandeling haptotherapie, 1 uur € 90,00
Tarieven en vergoedingen preventieve zorg (cursussen)

Een ziekte of klachten voorkomen is vaak minder duur dan behandelen of genezen. Daarom geven sommige zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering een (gedeeltelijke) vergoeding van preventieve zorg en cursussen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de cursus Valpreventie en het CooL leefstijlprogramma.

De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en polis. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

De tarieven op deze pagina zijn onder voorbehoud van typefouten.
De kosten voor een fysiotherapeutische behandeling kunnen via het wettelijk eigen risico bij je in rekening worden gebracht (in 2023 max. € 385) als deze op de basisverzekering gedeclareerd worden.

Onze AGB-registratiecode is 04079412.

Bekijk onze betalingsvoorwaarden.

Fyon Sportabonnement

Naast fysio- en ergotherapie, leefstijlprogramma's kun je bij Fyon ook terecht voor (medische) trainingen, groepslessen en beweegactiviteiten. Dit zijn geen behandelingen, maar sportactiviteiten onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of sportinstructeur. Net als bij de sportschool kun je hiervoor een abonnement afsluiten. Voor de tarieven hiervan kun je contact opnemen met de locatie bij jou in de buurt.