Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapeut Kai Vreriks:
"Sportfysiotherapie brengt de risicofactoren voor het ontwikkelen van een sportblessure aan de hand van wetenschap in kaart.
De sportfysiotherapeut zal door zijn kennis in de verschillende aspecten van de sport een sport specifieke bewegingsanalyse maken en hier zijn behandelplan op afstemmen."

Met verschillende vestigingen in Oost Nederland, zoals Enschede, Glanerbrug, Boekelo en Deurningen fungeert Fyon als een professionele, klantgerichte, innovatieve en laagdrempelige regionale fysiotherapeutische organisatie bij u in de buurt. Met allemaal hoog gekwalificeerde medewerkers met diverse specialismen en ruime openingstijden. Het streven is om alle locaties van Fyon te laten voldoen aan de hoogste criteria m.b.t. kwaliteit en dit te laten toetsen door een onafhankelijk audit bureau. Hierdoor zijn we een topzorg/ pluspraktijk. 

Uw klacht en uw hulpvraag staan centraal, want u wilt immers zo snel mogelijk van uw klachten af!

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Steeds vaker is hij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

Bron: www.defysiotherapeut.com

neem contact op