Skip to main content

Schouderkliniek Twente

Het juiste adres voor schouderklachten

Heeft u schouderklachten? Bij Schouderkliniek Twente bent u aan het juiste adres. De Schouderkliniek Twente is onderdeel van Fyon. Ons primaire doel is het in kaart brengen van factoren die het herstel van uw schouderpijn in de weg staan en het opstellen van het daarbij behorende behandelplan dat u mee kunt nemen naar uw eigen fysiotherapeut of met een fysiotherapeut van Fyon kunt uitvoeren.

Wij bieden u niet alleen de combinatie van kennis uit wetenschappelijk onderzoek met de jarenlange ervaring van onze schoudertherapeuten, maar helpen ook voorkomen dat u onterecht doorverwezen wordt naar het ziekenhuis, waar kan blijken dat de orthopeed niet de juiste behandelaar is voor uw klachten en u onnodig hoge kosten maakt.

De schouderspreekuren vinden plaats bij Fyon, locatie Het Stadsveld.

Alle schoudertherapeuten van Schouderkliniek Twente zijn aangesloten bij het SchouderNetwerk Twente en onze behandelprotocollen, oefenprogramma’s en diagnostiek worden continu vernieuwd en aangepast op basis van nieuwste inzichten. Zo kunnen wij de behandeling van schouderklachten en schouderpijn doeltreffend aanpakken!

Samenwerkingen Schouderkliniek Twente

Schouderkliniek Twente werkt intensief samen met de huisartsen van Medisch Centrum Eudokia, de HAGRO huisartsen in Glanerbrug en orthopedisch chirurgen dr. R. Aries en dr. L. Govaert van het Medisch Spectrum Twente (MST). Het verschil tussen de Schouderkliniek en het reguliere doorverwijzingstraject is dat diagnosticering niet langer in het ziekenhuis plaats hoeft te vinden.

Schouder onderzoek

De patiënt wordt in de Schouderkliniek Twente door twee schoudertherapeuten onderzocht. Dit kan middels een functioneel bewegingsonderzoek, een echo en een video met bewegingsanalyse. Na dit onderzoek wordt er een duidelijke diagnose en daaraan gekoppeld behandelplan opgesteld. Hierbij zijn een aantal mogelijkheden:

  1. De patiënt krijgt een advies, maar wordt verder niet behandeld.
  2. De patiënt krijgt een behandelplan en voert deze uit bij de eigen fysiotherapeut of met een fysiotherapeut van Fyon.
  3. In overleg met de huisarts wordt een echogeleide injectie gegeven.
  4. Er is een indicatie voor verwijzing naar de tweedelijns zorg; de orthopeed.

Op deze manier worden patiënten alleen doorverwezen naar het ziekenhuis wanneer dat écht nodig is en kunnen onnodig hoge rekeningen worden vermeden. Ook zijn de wachttijden via de Schouderkliniek Twente veel korter.

Kosten onderzoek Schouderkliniek Twente

We hebben met zorgverzekeraars de afspraak gemaakt dat de kosten van het onderzoek voor patiënten die naar Schouderkliniek Twente doorverwezen worden vanuit bovengenoemde huisartsen, ten goede komen van het basispakket (zonder eigen risico). Wordt een patiënt vanuit een andere huisarts doorverwezen, dan betaalt de patiënt een intake en een behandeling (twee zittingen van het aantal vergoedingen Fysiotherapie in de verzekering). Bekijk hier de tarieven voor wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie.

Wordt u via de huisarts toch direct naar de orthopeed in het ziekenhuis verwezen, dan wordt daar tijdens het schouderspreekuur naast de orthopeed ook gezien door de schoudertherapeuten van Schouderkliniek Twente voor extra onderzoek. Dit extra onderzoek wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Voor het onderzoek door onze schouderspecialist in het MST rekenen we 1 zitting fysiotherapie. Bent u niet verzekerd, dan zijn de kosten voor eigen rekening of kunt u afzien van het extra onderzoek door Schouderkliniek Twente. 

Schouder behandelingen

Om bewegingsbeperking en pijnklachten op te lossen gaan wij graag met u in gesprek over uw specifieke situatie. Op basis van uw klachten, situatie, leeftijd en de ernst van uw aandoening kunnen wij met onze ervaring een behandelprogramma voor u samenstellen. Bij elke klacht of aandoening hoort een behandelprogramma op maat. Gedegen onderzoek en analyse van uw probleem geeft ons goed zicht op de eventuele behandel mogelijkheden.

Blijf bewegen, versnel functieherstel

Hoewel na blessures, als een schouder uit de kom of een luxatie van het AC gewricht, de pijn het niet altijd toestaat, is een eerste advies om de schouder te blijven bewegen. Om relatief snel functioneel herstel te verkrijgen of een frozen shoulder te voorkomen is het van belang gecontroleerd onder supervisie en begeleiding van een paramedisch schouder specialist de schouder in beweging te houden.

Verschillende behandelmogelijkheden

Bij de schouderkliniek zijn er verschillende behandelmogelijkheden. De schouder fysiotherapeut zal met u overleggen welke het meest geschikt is voor u in uw specifieke situatie.

De behandelingen kunnen onder andere bestaan uit:

  • voorlichting en advies
  • houdingsinstructie
  • manuele therapie
  • specifieke oefentherapie
  • dry needling
  • shockwave

Meer informatie over specifieke schouderklachten vindt u via het blok rechts op deze pagina.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.