Skip to main content

Beeldbellen met FYON

Fysiotherapie op afstand

Nu al onze locaties tijdelijk gesloten zijn vanwege het coronavirus, staan we zo goed mogelijk op afstand voor u klaar. Dat doen we door middel van beeldbellen. Uw fysiotherapeut zal u hierover persoonlijk informeren, maar ook kunt u op deze webpagina meer informatie vinden.

Voor wie

Fysiotherapie via beeldbellen is geschikt in de volgende gevallen:

  • Voor patiënten die al bezig zijn met een behandeltraject: de fysiotherapeut volgt via beeldbellen de vorderingen van het oefenprogramma en geeft waar nodig bijsturing of nieuwe oefeningen.
  • Voor patiënten/cliënten die voor het eerst komen met een klacht of blessure: de intake kan in eerste instantie via beeldbellen worden gedaan. Op basis hiervan bepaalt de fysiotherapeut of de behandeling op afstand kan worden gestart. Zo ja, dan stelt hij of zij een behandelplan op.

Er zijn ook situaties waarin therapie of afstand niet of minder geschikt is. Bijvoorbeeld bij mensen waarbij aanvullend lichamelijk onderzoek nodig is voor een behandeling kan starten of bij mensen die oefeningen niet zelfstandig kunnen uitvoeren. In deze gevallen wordt in overleg met de patiënt gekeken naar alternatieven.

Hoe werkt het?

Privacy en veiligheid staan natuurlijk voorop. Daarom werken we bij FYON met de applicatie ClickDoc die voldoet aan de AVG-wetgeving. Om gebruik te kunnen maken van deze applicatie heb je een smartphone, tablet, laptop of desktop met een goedwerkende camera en microfoon nodig. Daarnaast moet het apparaat verbonden zijn met internet.

Alleen op afspraak

Beeldbellen gebeurt alleen op afspraak, net als een gewone behandeling op de praktijk. Uw fysiotherapeut stuurt u via uw mobiele nummer of e-mailadres een bevestiging van de dag en tijd.

Op het moment van de afspraak krijgt u een berichtje op uw mobiel of e-mail op uw tablet/computer. Dat doet de therapeut, u hoeft alleen te bevestigen. Krijgt u dit bericht via uw mobiele telefoonnummer op uw telefoon, dan zit u na de bevestiging meteen samen met uw behandelaar in de virtuele 'behandelkamer'.Als u een groter scherm wilt gebruiken (tablet, laptop of pc), dan krijgt u de uitnodiging via de mail.

Let op: die e-mail wil nog wel eens in de spam terechtkomen, dus hou die map ook in de gaten. In het mailbericht staat een link naar videoconsult.clickdoc.nl, waar u uw naam en de toegangscode uit het e-mailbericht invult. Afhankelijk van het apparaat kan er nog een systeemcontrole worden gedaan.

Vergoeding door de zorgverzekering

De bedoeling is dat u op dat moment klaar zit en beschikbaar bent, want verzekeraars beschouwen een beeldbelsessie als een volwaardige therapiebehandeling. Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan wordt ook de beeldbelsessie vergoed. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan betaalt u de kosten van de beeldbelsessie zelf.

Beeldbellen met de kinderfysiotherapeut of in het geval van chronische indicaties wordt vanuit de basisverzekering vergoed, net als dat normaal in de praktijk het geval is. Voor kinderfysiotherapie zijn dat 18 behandelingen per jaar.

Praktische tips

  • Zorg dat je ergens op een rustige plek bent waar je voldoende beweegruimte hebt om bepaalde oefeningen te doen.
  • Denk van tevoren vast na over de plek van je telefoon/tablet/pc: kan die ergens tegenaan staan als je zelf bewegingen moet maken.
  • Zorg voor voldoende licht in de ruimte.
  • Draag voor zover van toepassing makkelijke kleding.

Online in beweging

Onze fysiotherapeuten hebben inmiddels van een flink aantal oefeningen videofilmpjes gemaakt. Sommige zijn mogelijk geschikt als onderdeel van uw behandelplan. Uw fysiotherapeut zal hier tijdens het beeldbellen naar verwijzen.

Vragen? Bel of mail!

Heb je vragen of wil je overleggen met je behandelaar? Bel of mail ons dan via t. 053-7000000 of info@fyon.nl.