Over FYON

FYON: Fysiotherapie Oost Nederland

FYON is een fysiotherapeutische organisatie met meerdere vestigingen in Oost Nederland. We hebben locaties in Almelo, Boekelo, Deurningen, Enschede, Geesteren, Glanerbrug, Lonneker, Ootmarsum, Tubbergen en Vasse. 

Wij werken vanuit onze missie: Samen sterk in beweging. Dit doen wij vanuit onze visie op positieve gezondheid. We kijken verder dan alleen de fysieke klachten van mensen. Zo hopen we ook een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven, het dagelijkse functioneren en sociaal meedoen van mensen. Bij FYON zien we beweging als bron voor een fit en vitaal leven.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom helpen wij niet alleen mensen die al lichamelijke klachten ervaren, maar werken we ook met u samen om juist door middel van beweging lichamelijke klachten te voorkomen.

Wij vinden dat zorg transparant, en doelgericht, op maat en persoonlijk hoort te zijn. We hebben alle specialisaties in huis en werken samen met diverse zorgpartners, zodat de patiënt altijd door de juiste behandelaar geholpen kan worden en de best mogelijke zorg krijgt. Een vertrouwelijke setting is daarbij belangrijk, voor zowel onze patiënten als onze medewerkers. 

Ons doel is om de patiënt maximaal te ondersteunen om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te behalen. Zo kunnen we overbehandelingen en onnodige kosten voorkomen.

Onze werkwijze

Tijdens de eerste behandeling, de anamnese, inventariseren we naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Dit is belangrijk zodat we een gerichter onderzoek kunnen doen. Wij kijken samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Door onze behandelingen, adviezen en oefeningen zorgen wij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zo haalt u uit het leven wat erin zit. 

"Wij, het secretariaat van FYON, heten u van harte welkom bij onze praktijken en streven er naar u zo snel mogelijk in te plannen bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in uw klachten. Wij starten bij het secretariaat met de vraag wat we voor u kunnen betekenen, waarna we u onze klant, zullen koppelen aan de therapeut die het best voor uw klacht geschoold is. Daarnaast zullen we uw wens van therapeut natuurlijk altijd respecteren. U wordt warm ontvangen in de weet dat wij u zoveel mogelijk op weg helpen naar een gezond herstel."

Francis Wicknig, secretaresse bij FYON

Kwaliteit

FYON staat voor vakkundige therapeuten die met behulp van nieuwe inzichten en behandelmethoden ervoor zorgen dat men weer snel fit en vitaal door het leven gaat. 

Het volgen van zowel interne als externe scholing zijn een voorwaarde om bij FYON werkzaam te zijn als fysiotherapeut. Zo kunnen we garanderen dat we u de beste zorg leveren.

Het streven is om alle locaties van FYON te laten voldoen aan de hoogste criteria met betrekking tot kwaliteit. Dit laten we toetsen door een onafhankelijk auditbureau.

Lees meer over onze deskundigheid en kwaliteit

Over Top Health Groep

Dat Fyon deel uitmaakt van Top Health Groep (THG) is in de behandelkamers of oefenzalen niet meteen zichtbaar. Net als Fyon werken ook De Akker en De Haere gewoon onder hun eigen praktijknamen. Want hoewel we een gedeelde toekomstvisie op gezondheidszorg hebben, geeft iedere praktijk en vestiging hier op zijn eigen manier invulling aan.

De kracht van THG zit voor een groot deel achter de schermen. De organisatie neemt de vestigingsteams veel organisatorisch en administratief werk uit handen, waardoor wij ons kunnen bezighouden met wat we het liefste doen: mensen helpen om fit en vitaal te blijven. Kleinschalig en persoonlijk, zoals je van ons gewend bent.

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.