Manuele therapie

De manueel therapeut van Fyon beheerst technieken om functiestoornissen aan gewrichten te herstellen of te verbeteren. De manueel therapeut schept voorwaarden voor normaal functioneren van het bewegingsapparaat.

Manueel fysiotherapeut Toon Klomp:
“Manuele therapie is een verbijzondering van gewone fysiotherapie.
Door nascholing is de manueel therapeut in staat om via lichamelijk onderzoek de functie van gewrichten te beoordelen om vast te kunnen stellen of functieproblemen de oorzaak zijn van de aangegeven klachten. De manueel therapeut beheerst technieken om functiestoornissen aan gewrichten te herstellen of te verbeteren. De manueel therapeut schept voorwaarden voor normaal functioneren van het bewegingsapparaat.“

Met verschillende vestigingen in Oost Nederland, zoals Enschede, Glanerbrug, Boekelo en Deurningen fungeert Fyon als een professionele, klantgerichte, innovatieve en laagdrempelige regionale fysiotherapeutische organisatie bij u in de buurt. Met allemaal hoog gekwalificeerde medewerkers met diverse specialismen en ruime openingstijden. Het streven is om alle locaties van Fyon te laten voldoen aan de hoogste criteria m.b.t. kwaliteit en dit te laten toetsen door een onafhankelijk audit bureau. Hierdoor zijn we een topzorg/ pluspraktijk. 

Uw klacht en uw hulpvraag staan centraal, want u wilt immers zo snel mogelijk van uw klachten af!

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt, zijn:

  • hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen;
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
  • artrose van de heup;
  • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kan de manueel therapeut u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van spieren stabieler te maken.

Bron: www.defysiotherapeut.com

neem contact op