McKenzie Methode®

Onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen

De McKenzie Methode® - ook wel bekend als Mechanische Diagnose en Therapie® (MDT) - is een internationaal geprezen methode voor onderzoek en behandeling van pijn aan de wervelkolom en ledematen. De methode is ontwikkeld door fysiotherapeut/kinesitherapeut Robin McKenzie uit Nieuw Zeeland en wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd gebruikt. Fysiotherapeuten die gecertificeerd zijn in de McKenzie Methode, noemen we MDT-therapeuten. De methode is vooral bekend geworden voor de succesvolle resultaten bij lage rug- en nekklachten.

Wat houdt de McKenzie Methode in?

Een belangrijk onderdeel in de McKenzie Methode is het eerste onderzoek. Door middel van een intakegesprek en het uitvoeren van bepaalde bewegingen/het aannemen van bepaalde houdingen brengt de therapeut de symptomen in kaart. Een belangrijk verschil met andere vormen van onderzoek is het gebruik van herhaalde bewegingen in plaats van één enkele beweging. De manier waarop de symptomen en jouw beweeglijkheid veranderen tijdens deze herhaalde bewegingen, voorziet de therapeut van belangrijke informatie voor de diagnose.

Na het stellen van de diagnose kan een behandelplan worden opgesteld. Je krijgt advies over welke houdingen je het beste kunt vermijden of juist moet gaan aanhouden en welke oefeningen je kunt doen. Het doel is om de behandeling zo effectief mogelijk uit te voeren in zo weinig mogelijk sessies. De MDT-therapeut kan snel bepalen of de methode effectief zal zijn per patiënt.

Voor wie is het geschikt?

De McKenzie Methode is geschikt voor mensen met klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom en ledematen. Denk daarbij aan:

  • (Lage) rugklachten
  • Acute of langdurige nekklachten
  • Uitstralingspijn in arm, been, bil of schoudergebied
  • Doof gevoel in arm of been

Waar kun je bij Fyon terecht voor de McKenzie Methode?

Bij Fyon hebben we MDT-therapeuten op de volgende locaties:

Meer weten of een afspraak maken?

Neem gerust contact op met ons secretariaat.

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.