FYON Zwanger en Fit

Het FYON Zwanger en Fit is een programma speciaal ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap en voor een goed herstel daarna. Onze lessen zijn gestoeld op de cursus NVFB-ZwangerFit maar aangevuld met meer hedendaagse trainingsvormen zoals bijvoorbeeld Bootcamp en HIT training. Zo ontstaat er een functionele total body workout specifiek gericht op het zwangere of herstellende lichaam. Er wordt gewerkt aan conditie, behoud van fitheid, een sterke romp (core) en stabiliteit van het bekken, bewustwording en daarna herstel van de bekkenbodemspieren.

Deelname kan vanaf elk moment in de zwangerschap tot aan het moment dat je kindje 4 jaar wordt. Starten na de bevalling wordt aangeraden vanaf 4-6 weken na de geboorte van je kindje, dit is afhankelijk van een aantal factoren waaronder bijvoorbeeld hoe de bevalling verlopen is. Deelname start altijd met een persoonlijke intake waarbij gekeken wordt naar je persoonlijke behoeften en verwachtingen, afgezet tegen je belastbaarheid niveau.

Binnen FYON zijn er voor zwangere en reeds bevallen vrouwen diverse trainings mogelijkheden. Voor alle dames zijn de gewone Zwanger en  Fit lessen in de zaal geschikt, omdat hier individueel kan worden aangepast. Voor dames die geen klachten hebben, redelijk fit zijn en/of gewend zijn om te sporten is tevens de Bootcamp geschikt. Tot slot zijn de Pilates lessen  uitermate geschikt voor vrouwen die al bevallen zijn.

De Zwanger en  Fit lessen worden gegeven op:

  Tijd Soort les Locatie Docent
Maandag 19.00 - 20.00 Zwanger en Fit S.L.Louwestraat 21, Enschede Laura Lelsz
Maandag 20.00 - 21.00 Zwanger en Fit Kerkweg 14, Deurningen Karlijn Klomp / Jade Reimert
Dinsdag 19.15 - 20.15 Pilates Esmarkelaan 203, Glanerbrug Monique van de Straat
Dinsdag 20.00 - 21.00 Zwanger en Fit Esmarkelaan 170, Glanerbrug Monique van de Straat
Donderdag 17.30 - 18.30 Pilates Esmarkelaan 203, Glanerbrug Monique van de Straat
Donderdag 18.30 - 19.30 Bootcamp Esmarkelaan 170, Glanerbrug Arie de Wilde
Donderdag 20.00 - 21.00 Pilates Esmarkelaan 203, Glanerbrug Monique van de Straat

Bij Zwanger en Fit staat het actief bewegen op de voorgrond, basis informatie over o.a. bekken en bekkenbodem worden tijdens de lessen verteld. Indien er vanuit de groep meer behoefte is aan informatie over bijvoorbeeld de zwangerschap, de bevalling, kraambed en de eerste weken na de bevalling kan er in overleg een theorie les ingepland worden. Deze lessen worden apart berekend en buiten de praktijklessen aangeboden. 

We stellen het op prijs wanneer u ons laat weten indien u een les niet kunt bijwonen. U kunt ons bereiken via  het algemene nummer 053 – 700 00 00  of via info@fyon.nl. Niet gevolgde lessen kunnen niet worden gecrediteerd, maar wel worden ingehaald op een van de andere uren (altijd in overleg i.v.m. de groepsgrootte).

De Zwanger Fit lessen worden soms (voor een deel) vergoed door de zorgverzekeraar. Indien dit niet het geval is hebben we de mogelijkheid een contract af te sluiten. Voor alle groepslessen (dus zowel Zwanger en Fit, Bootcamp en Pilates) zijn de kosten € 29,95 voor 1  les per week en € 34,95  voor 2 lessen in de week. Heeft u een Livio Plus pas dan ontvangt u 10% korting. Voor eventuele vragen kunt u altijd terecht bij onze secretaresse Francis: f.wicknig@fyon.nl.

 

neem contact op