Dry Needling

Fysiotherapeut & Dry Needling specialist Dirk van de Walle:
"Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen; stijfheid en pijn in de spieren.
Kenmerkend voor deze problematiek zijn 'triggerpoints': drukgevoelige plaatsen in de spieren."

Met verschillende vestigingen in Oost Nederland (Twente), zoals Enschede, Glanerbrug, Boekelo en Deurningen fungeert Fyon als een professionele, klantgerichte, innovatieve en laagdrempelige regionale fysiotherapeutische organisatie bij u in de buurt. Met allemaal hoog gekwalificeerde medewerkers met diverse specialismen en ruime openingstijden. Het streven is om alle locaties van Fyon te laten voldoen aan de hoogste criteria m.b.t. kwaliteit en dit te laten toetsen door een onafhankelijk audit bureau. Hierdoor zijn we een topzorg/ pluspraktijk. 

Uw klacht en uw hulpvraag staan centraal, want u wilt immers zo snel mogelijk van uw klachten af!

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden pijnpunten (myofasciale triggerpoints) in spieren aangeprikt. Deze behandeling met ‘droge’ naalden heeft als doel de triggerpoints snel en langdurig te ontspannen. Dry needling kan worden toegepast bij verschillende klachten van het bewegingsapparaat.

Myofasciale triggerpoints zijn pijnlijke strengvormige verkrampingen in een spier. Deze worden beschreven vanuit de theorie van het zogeheten Myofasciaal Pijn Syndroom (MPS).
Een triggerpoint kan pijnklachten, bewegingsbeperking, stijfheid en krachtsverlies veroorzaken, lokaal en in een specifiek uitstralingsgebied.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet.

Dry needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op triggerpoints die kort gestimuleerd en vervolgens gedeactiveerd worden.

De Dry Needling methode maakt deel uit van de behandeling fysiotherapie/ manueel therapie en wordt ook als zodanig vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie neemt u contact op met een van onze therapeuten.
Kijk ook eens op www.dryneedling.nl

neem contact op