Dry Needling

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden pijnpunten (myofasciale triggerpoints) in spieren aangeprikt. Deze behandeling met ‘droge’ naalden heeft als doel de triggerpoints snel en langdurig te ontspannen. Dry needling kan worden toegepast bij verschillende klachten van het bewegingsapparaat.

 Fysiotherapeut & Dry Needling specialist Dirk van de Walle:
"Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast voor de behandeling van chronische pijn en myofasciale problemen; stijfheid en pijn in de spieren. Kenmerkend voor deze problematiek zijn 'triggerpoints': drukgevoelige plaatsen in de spieren."

Myofasciale triggerpoints zijn pijnlijke strengvormige verkrampingen in een spier. Deze worden beschreven vanuit de theorie van het zogeheten Myofasciaal Pijn Syndroom (MPS). Een triggerpoint kan pijnklachten, bewegingsbeperking, stijfheid en krachtsverlies veroorzaken, lokaal en in een specifiek uitstralingsgebied.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Dry needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op triggerpoints die kort gestimuleerd en vervolgens gedeactiveerd worden.

De Dry Needling methode maakt deel uit van de behandeling fysiotherapie/ manueel therapie en wordt ook als zodanig vergoed door de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie neemt u contact op met een van onze therapeuten.
Kijk ook eens op www.dryneedling.nl

neem contact op