Menu extra

Coronavirus informatie

 • Home
 • Coronavirus update

Onze actuele coronamaatregelen voor je samengevat

Laatst bijgewerkt: 1 oktober 2020

 

Het mondkapje. Niet verplicht, wel gewenst

Vanaf 1 oktober dragen we in de gezamenlijke ruimtes en tijdens de individuele behandelingen een mondmasker voor jouw en onze gezondheid.
Neem jij ook een mondkapje mee als je onze praktijk bezoekt? Verplicht is het niet, maar je doet ons wel een plezier.

Daarnaast blijven de gangbare regels ook van kracht: kom alleen naar de praktijk als je klachtenvrij bent, houd 1,5 meter afstand en was de handen bij binnenkomst. Zie voor het complete overzicht de opsomming hieronder
Kom je voor een groepsles of training in de oefenzaal? Dan mag het mondmasker daar af zolang je je aan de 1,5 meter afstand houdt.

Belangrijk verzoek bij terugkomst uit oranje of rood vakantieland

Ben je even lekker op vakantie geweest? We hopen dat je het fijn hebt gehad! Ben je teruggekomen uit een oranje of rood gebied? Het RIVM vraagt je om 2 weken in thuisquarantaine te gaan. Aanvullend daarop willen wij je vragen om in de eerste 2 weken na thuiskomst ook níet naar onze praktijken te komen. Óók niet als je geen klachten hebt of de coronatest negatief is. Dit vragen we ter bescherming van onze andere cliënten en onze collega's.
 
Dus: heb je in de eerste 2 weken na thuiskomst uit een oranje of rood vakantieland een afspraak bij ons? Bel hem af via het secretariaat: 053-7000000 en maak een nieuwe afspraak.
 
Kijk voor de actuele reisadviezen en kleurcodes per land op de site van Nederland Wereldwijd.

Corona testbeleid en gevolgen voor je afspraak

Het RIVM stelt dat iedereen die corona-gerelateerde klachten heeft, zich dient te laten testen op het coronavirus. Zo kunnen indien nodig tijdig de juiste maatregelen getroffen worden om het virus niet verder te verspreiden. 

 • Bij corona-achtige klachten blijf je thuis en laat je je testen. Jouw afspraak zeg je af.

Klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid.

Heb je één of meerdere van deze klachten? Laat je testen en blijf thuis tot de testuitslag bekend is.

Heeft een huisgenoot deze klachten? Dan blijf je ook thuis tot de testuitslag van die persoon binnen is.

Lees meer over het testbeleid op de website van het RIVM.

 • Ben je getest, maar heb je géén corona? Maak een nieuwe afspraak via het secretariaat.

Als uit de test blijkt dat je op dit moment geen corona hebt, ben je weer welkom in onze praktijk. Maak een nieuwe afspraak via het secretariaat. Worden de klachten toch erger? Neem dan contact op met de huisarts.

 • Ben je positief getest op corona? Volg de adviezen van de GGD op en ga in thuisisolatie.

Als uit de test blijkt dat je wel corona hebt, dan blijven jij en jouw huisgenoten thuis. Je hoort van de GGD wat jij en de mensen om je heen moeten doen. Meer informatie over de leefregels thuis en wat je moet doen als je corona hebt vind je op de website van het RIVM. De GGD zal ook een bron- en contactonderzoek opstarten. 

Blijf je houden aan de algemeen geldende maatregelen!

Naast deze maatregelen blijven de eerdere maatregelen van toepassing. Blijf je hier goed aan houden om verdere verspreiding te voorkomen.

Draag een mondkapje, zowel in de gezamenlijke ruimten als tijdens de behandeling.

 • Heb je een afspraak, maar krijg je voor die tijd toch last van koorts, keelpijn, hoesten, niezen of andere verkoudheidsklachten? Bel af en kom niet naar de praktijk. Laat je testen bij de GGD.
 • Hebben huisgenoten deze klachten? Blijf dan ook thuis (en laat hen ook thuisblijven).
 • Kom zo mogelijk alleen of laat je brengen/halen.
 • Neem je eigen handdoek of laken mee.
 • Kom niet te vroeg (max. 5 minuten eerder).
 • Houd 1,5 meter afstand van iedereen in de praktijk, dus ook van de balie. Volg te alle tijde de looproutes.
 • Was na binnenkomst minimaal 20 seconden de handen met zeep.
 • Maak geen gebruik van de douches, toiletten, het koffie- of waterapparaat. Deze zijn afgesloten/uitgeschakeld.
 • Ga na afloop direct naar huis.
Alleen samen krijgen we corona onder controle. We vertrouwen op jullie medewerking en begrip. 

Meer weten?

Meer weten over de richtlijnen in de vestiging bij jou in de buurt of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met jouw therapeut of het secretariaat : t. 053 - 700 0000 of info@fyon.nl

Eerdere updates

Coronavirus update d.d. 26 juni 2020

Vestigingen starten gefaseerd op met groepslessen in de zaal

Vanaf 1 juli zijn groepslessen in oefenzalen weer toegestaan. Daarbij gelden dan de regels zoals vastgesteld in het brancheprotocol voor fitness en dit betekent onder andere met 1,5 meter afstand en extra hygiëne- en ventilatiemaatregelen. Omdat de zaalgrootte en faciliteiten per vestiging verschillen, is de 1,5 meter regel sterk bepalend voor de mogelijkheden van een locatie. Daarom zijn we momenteel per vestiging aan het kijken of en zo ja hoe en wanneer de groepslessen weer worden opgepakt.

Sommige locaties geven inmiddels lessen in de buitenlucht en gaan daarmee in de zomermaanden door. Andere beginnen binnen met een aangepast lesrooster binnen en/of met kleinere groepen in de zaal. Dit is ter beoordeling van de vestigingsleiders en de betrokken fysiotherapeuten en sportinstructeurs. Zij zullen zelf contact opnemen met iedereen die tot medio maart in de groepslessen deelnam om de planning en huisregels per vestiging te laten weten. Zelf even bellen met de betreffende locatie kan natuurlijk ook altijd. We verzoeken je om nog niet zomaar naar de vestiging te komen. We houden je op de hoogte!

Meer weten?

Meer weten over de richtlijnen in de vestiging bij jou in de buurt of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met jouw therapeut of het secretariaat : t. 053 - 700 0000 of info@fyon.nl

Coronavirus update d.d. 2 mei 2020

We kunnen weer (voorzichtig) beginnen!

Goed nieuws! Vanaf 4 mei kunnen we - met de nodige voorzorgsmaatregelen - weer voorzichtig beginnen met fysiotherapiebehandelingen op onze locaties. In nauwe samenwerking met o.a. het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM zijn de voorwaarden vastgesteld waaronder we in bepaalde situaties de deuren kunnen openen. Daarbij gaan we met gezond verstand te werk. Dat betekent dat we iedere situatie zorgvuldig beoordelen en dat, hoe graag we ook zouden willen, de groepslessen en cursussen kunnen nog niet van start kunnen gaan.

Beeldbellen en/of persoonlijk contact

In de komende periode hebben we drie mogelijkheden voor individuele therapie:

 1. via beeldbellen
 2. via persoonlijk contact
 3. een combinatie van beide

Welke optie het meest geschikt is, bepaalt de therapeut. De behandelaars nemen hierover zelf contact op met hun cliënten. Daarbij volgen ze een duidelijk protocol om vast te stellen of en zo ja onder welke voorwaarden iemand naar de praktijk kan komen. Ze vragen bijvoorbeeld naar gezondheidsklachten van mensen zelf, maar ook van eventuele gezinsleden. Deze procedure geldt óók voor behandeling aan huis.

Wie een afspraak wil maken vanwege een nieuwe of terugkerende klacht kan contact opnemen met het secretariaat

Veilig naar de fysiotherapeut. Zo gaan we te werk:

Als de therapeut bepaalt dat behandeling in de praktijk mogelijk is, hebben we ons aan een aantal veiligheidsmaatregelen te houden.   

 • Heb je een afspraak, maar krijg je voor die tijd toch last van koorts, keelpijn, hoesten, niezen of andere verkoudheidsklachten? Bel af en kom niet naar de praktijk.
 • Kom zo mogelijk alleen of laat je brengen/halen.
 • Neem je eigen handdoek of laken mee.
 • Ga vooraf thuis naar de wc; bij onze vestigingen zijn de wc's tijdelijk buiten gebruik. 
 • Kom niet te vroeg (max. 5 minuten eerder).
 • Houd 1,5 meter afstand van iedereen in de praktijk, dus ook van de balie.
 • Was na binnenkomst minimaal 20 seconden de handen met zeep.
 • Ga na afloop direct naar huis.

En misschien iets minder gezellig dan je van ons gewend bent: we moeten het tijdelijk zonder koffie, kranten en tijdschriften in de wachtkamer stellen.

Meer weten?

Meer weten over het vervolg van jouw behandeling of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met jouw therapeut of het secretariaat : t. 053 - 700 0000 of info@fyon.nl

Corona update 2 mei 2020

Coronavirus update d.d. 31 maart 2019

Sluiting van Fyon vestigingen verlengd t/m 28 april

Maar: beeldbellen met de fysiotherapeut slaat goed aan

Zojuist heeft Minister-president Rutte bekend gemaakt dat het merendeel van de coronamaatregelen wordt verlengd t/m 28 april. Ook onze praktijken moeten tot die datum gesloten blijven voor individuele behandelingen en groepslessen. Uitzonderingen hierop zijn de noodzakelijke behandelingen waarvoor een arts of specialist toestemming geeft. 

Beeldbellen goed alternatief

Gelukkig blijkt fysiotherapie op afstand via beeldbellen voor de meeste mensen een goed alternatief. We krijgen er steeds meer handigheid en plezier in en datzelfde geldt voor onze patiënten en cliënten. Mensen vinden het fijn om een of twee keer per week hun therapeut te zien en te spreken en ze pakken de afgesproken oefeningen thuis enthousiast op. Van veel oefeningen staan intussen instructievideo’s op onze website. Zo kunnen we in de meeste gevallen een behandeltraject voortzetten en voorkomen we dat mensen door het tijdelijk stopzetten van de therapie terug bij af zijn. 

Praktische oplossingen

Natuurlijk zijn er ook situaties waarin beeldbellen geen uitkomst biedt. Geen zorgen: ook in dat geval verzinnen onze therapeuten manieren om de therapie zo goed mogelijk door te laten lopen. Bij mensen die digitaal wat minder bedreven zijn stoppen ze brieven met voorbeeldoefeningen in de brievenbus en/of houden ze telefonisch contact. Er zijn zelfs al behandelaars die bij patiënten/cliënten in de voortuin oefeningen hebben voorgedaan. Aan praktische oplossingen geen gebrek. 

We werken door

Daarom willen we iedereen nogmaals op het hart drukken: onze vestigingen zijn weliswaar gesloten, maar we werken samen met onze cliënten zoveel mogelijk door. En we zijn telefonisch en via mail gewoon bereikbaar voor alle vragen over (pijn)klachten, de behandelingsmogelijkheden of voor meer informatie over beeldbellen.

Vragen? Bel of mail!

Heeft u vragen of wilt u overleggen met uw behandelaar? Bel of mail ons dan via t. 053-7000000 of info@fyon.nl.

Coronavirus update d.d. 19 maart 2019

Onze vestigingen sluiten tijdelijk vanwege coronavirus

Maar, u staat er niet alleen voor!

Hoe graag we het ook anders hadden gezien, gisteren hebben we het moeilijke besluit genomen om met ingang van 20 maart t/m 6 april te stoppen met de fysieke behandelingen bij alle vestigingen van FYONDit betekent dat alle afspraken voor behandeling die in deze periode staan gepland tot nader bericht komen te vervallen. Dat geldt ook voor de niet-urgente thuisbehandelingen.

Maar, u staat er niet alleen voor! De praktijken en onze therapeuten blijven gewoon telefonisch bereikbaar. De fysiotherapeuten stappen zoveel mogelijk over op behandeling op afstand door middel van beeldbellen. Dus we zijn en blijven in de buurt.

Bescherming kwetsbare groepen

Als fysiotherapeuten hebben wij meer dan gemiddeld contact met mensen die tot de kwetsbare groepen worden gerekend: ouderen, mensen met hart-, vaat en longaandoeningen, diabetes en/of verminderde weerstand tegen infecties. En dat zijn precies de groepen mensen die op dit moment extra in bescherming genomen moeten worden. De beste manier hiervoor is nu afstand houden om onbegrensde verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Wat betekent dit voor cliënten en patiënten?

Alle individuele afspraken komen vooralsnog tot en met 6 april te vervallen. We blijven wel gewoon telefonisch en via email bereikbaar. In noodgevallen of bij acute klachten kijken we per persoon of behandeling aan huis of in de praktijk mogelijk is. Op dit moment zijn onze fysiotherapeuten al hun patiënten en cliënten aan het bellen om af te stemmen hoe we de komende weken zo goed mogelijk samen verder werken.

Telefonische begeleiding en beeldbellen

Met chronische patiënten hebben we minimaal twee keer per weer contact, met anderen in ieder geval wekelijks. Waar mogelijk maken we gebruik van beeldbellen. Dat doen we bij voorkeur in een beveiligde omgeving via een softwareprogramma (ClickDoc), waarmee we al eerder goede ervaringen hebben opgedaan. U behandelend fysiotherapeut zal u hierover meer informatie geven en uitleggen hoe het werkt, maar u kunt er ook alvast meer over lezen op onze website 

Blijf in beweging

Blijven bewegen is en blijft van groot belang. Daarom hebben we een aantal instructievideo’s voor oefeningen die mensen zelf thuis kunnen doen. Bespreek met uw therapeut welke oefeningen voor u geschikt zijn. 

Ook De Haere en De Akker gaan dicht

De tijdelijke sluiting van de locaties is een gezamenlijk besluit van de Top Health Groep (THG), waar Fyon samen met De Haere en De Akker deel van uitmaakt. De drie praktijken voor fysio- en ergotherapie hebben samen 34 vestigingen in Overijssel en de Veluwe die met ingang van 20 maart allemaal tijdelijk de deuren sluiten.

Tijdelijke opschorting FYON Sportabonnementen

We vinden het natuurlijk vervelend dat u betaald voor iets waar u geen gebruik van kunt maken. Daarom worden alle FYON Sportabonnementen per 1 april tot nader bericht tijdelijk gepauzeerd. 

Vragen? Bel of mail!

Heeft u vragen of wilt u overleggen met uw behandelaar? Bel of mail ons dan via t. 053-7000000 of info@fyon.nl.

Coronavirus update d.d. 15 maart 2020

Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de nieuwe maatregelen die getroffen zijn door het kabinet, zien wij ons genoodzaakt onze verantwoordelijkheid te nemen voor uw en onze gezondheid.

Vanaf maandag 16 maart tot maandag 6 april 2020 gelden de volgende maatregelen:

 • In onze praktijken zullen we alléén noodzakelijke individuele behandelingen uitvoeren en alleen indien u niét tot de risicogroepen behoort.
 • Hiermee komen dus ook álle groepslessen te vervallen, inclusief de fitnessgroepen.
 • Vanzelfsprekend staan wij open voor coaching en/of adviezen op afstand, dus telefonisch/Facetime/Skypen/mail/app. Dit kunt u met uw eigen therapeut overleggen.
 • Daarnaast doen we nogmaals een dringend verzoek de praktijk te mijden indien u acute luchtwegklachten hebt (loopneus, snotneus, niezen, snotteren, verstopte neus, verkouden, hoesten, kuchen en/of keelpijn).

Van ons kunt u verwachten dat wij strenge hygiëne-maatregelen hebben genomen en onze therapeuten zullen niet werken indien zij bovengenoemde klachten hebben.

Naast deze maatregelen blijven de eerdere maatregelen van toepassing:

 • Neem uw eigen grote handdoek mee voor tijdens de behandeling.
 • Was uw handen bij binnenkomst in de behandelkamer.
 • Geef elkaar geen hand.

We hopen op uw begrip in deze ook voor ons, zeer ongewone situatie.

Team FYON

Coronavirus update d.d. 12 maart 2020
Vandaag heeft het kabinet de maatregelen aangescherpt voor de Coronacrisis. Hieronder de nieuwe maatregelen die voor ons van toepassing zijn:
 1. We vragen u om bij verkoudheid, snuiten en niezen thuis te blijven. 
 2. Wilt u bij binnenkomst in de behandelkamer eerst uw handen wassen. Daarmee kan inslepen worden voorkomen.
 3. We vragen u zelf een grote handdoek mee te brengen of een eigen laken voor de behandeling. Zo ligt u altijd op uw eigen materiaal.
 4. Onze teams (therapeuten, trainers, secretaresses en andere collega’s) blijven werken bij verkoudheid, maar blijven thuis wanneer er sprake is van koorts.
 5. Buitengewone voorzichtigheid betrachten wij in de contacten met kwetsbare ouderen. Daarbij geldt dat een verkouden teamlid (ook zonder koorts) geen bezoek brengt aan een kwetsbare oudere.
 6. Sportclubs en alle andere sportevenementen worden gesloten. Het gaat hierbij om evenementen waar meer dan 100 mensen zijn. Op dit moment stoppen de FysioSport, FysioFitness of ander beweegroepen nog niet en gaan deze groepen tot nader bericht gewoon door.

Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking.

Coronavirus update d.d. 10 maart 2020

De wereld is in de ban van het Coronavirus. Ook wij volgen het nieuws op de voet. Allereerst volgen wij het advies van het RIVM om geen handen meer te schudden. Verder vragen wij uw aandacht voor het volgende:

 • Heb je koorts (temperatuur >38 graden)?
  én
 • Heb je last van hoesten en/of benauwdheid?
  én
 • Ben je in één van de risico gebieden geweest?
  of heb je contact gehad met iemand die daar is geweest?

Neem dan eerst telefonisch contact met ons op, voordat u naar de praktijk komt: 053-7000000.

Daarnaast is het verstandig om met bovengenoemde klachten en omstandigheden telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.

We vragen dit om eventuele verdere verspreiding van het virus via onze praktijken te voorkomen, en vooral ook omdat wij in onze praktijken ook mensen uit de risicodoelgroep behandelen.

Zelf letten wij uiteraard ook extra goed op onze eigen hygiëne en die in de praktijk. De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • Was uw handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen meer

We hopen dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid hierin neemt en niet onnodig risico's neemt.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, neem dan contact op met ons secretariaat via 053-7000000.

Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM.

Realisatie Weland Webdesign | Copyright © 2020 Fyon | Fysiotherapie Oost Nederland. Alle rechten voorbehouden.